Integral Jesenice – leseni trgovski objekt

Prodajni salon na Jesenicah je prvi na novo zgrajeni objekt z novo celostno podobo in konceptom v Sloveniji, ki so ga razvili pri proizvajalcu vozil Škoda. Obenem presega priporočila in pri porabi energije v objektu sodi v pasivni standard.

Stene objekta so izvedene kot leseni okvirji s pokončniki, z obeh strani poploščeni z OSB ploščami. Nad prostorom so po oseh razvrščeni nosilci, ki podpirajo strešno konstrukcijo. Strešno konstrukcijo objekta predstavljajo strešni paneli, ki potekajo v smeri vzdolžno na objekt in se opirajo zunanje prečne stene ter na glavne strešne lesene nosilce.

Zunanjost predstavlja znamko – najprej opazimo bel pilon, ki je zdaj osvetljen bel monolit z znakom Škoda – sodobno in brezčasno. Objekt omejuje čista forma v obliki belega okvirja, v središču pa nas v notranjost povabi zelen osvetljen portal.

V notranjosti se vrednote znamke Škoda izrazijo tudi z elementi oblikovanja. Prevladuje belina, kot antipod pa nastopajo delovna mesta prodajalcev v vzorcu brestovega lesa in sedeži v topli temnorjavi barvi. Osrednji prostor zavzema highlight stena s poudarjenim vozilom. Posebno mesto ima konfigurator vozil – sodoben interaktivni sistem za izbiro in sestavljanje vozila pokupčevih potrebah. Vse je preprosto in domišljeno.

Poskrbljeno pa je tudi za dobro počutje zaposlenih. Delovna mesta prodajalcev so udobna in sodobno zasnovana, postavljena pa tako, da so hkrati blizu kupcem
in vozilom. Mize imajo trikotni zaključek, kar omogoča bližino in prijetno komunikacijo med, na primer, tremi osebami. Pohištvo, pri katerem prevladuje bela barva s toplimi kontrasti lesenih površin in usnjenih sedežev, ravno prav zapolni izčiščeni volumen in prispeva k domačnosti prostora.

Veliko pozornosti smo posvetili tudi temu, da smo zaposlenim omogočili večje delovno ugodje zaradi kvalitetnejšega ogrevanja in hlajenja, senčenja in osvetlitve. Zaradi različnih elementov energetsko varčne gradnje je potrebne 60 odstotkov manj energije za na primer poletno hlajenje. Delovno in bivalno ugodje je večje, stroški pa so nižji.

Posebnost je tudi LED razsvetljava zadnje generacije, ki je ob visoki intenzivnosti osvetlitve energetsko izjemno varčna, integrirani centralni nadzorni sistem pa omogoča hipno spreminjanje scen osvetlitve glede na trenutne potrebe.

Komentarji za to objavo so zaprti.